sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Kesäkuun uutuuksia, osa 1

Olin viime viikon kokonaan vapaalla töistä, ja pitkäkestoisen vapaa-ajan sekä vanhempien luona eli äidin superompelukoneen ja saumurin lähettyvillä oleskelun seurauksena ja kunniaksi sain vallan maanisen ompelu- ja kierrätysvaatteidenetsintäpuuskan, jonka jälkeen vaatekopissani roikkuu nyt ainakin neljä uutta mekkoa ja lukuisia paitoja ja hameita – löysinpä parit kengät ja takinkin. Tässä kuvia ja kuvauksia joitakin löydöistäni ja tekeleistäni. Postittanen myöhemmin vielä lisää merkintöjä ainakin omista viime viikkojen ompeluksistani – pari mekkoa on vielä viimeistelemättä ja kierrätysostoksia pesemättä ja korjaamatta.



1. Tyttömekko




Kävin pari viikkoa sitten IvanaHelsingin ystävämyynnissä (tai jossain vastaavassa) Arabiassa, ja ostin lähemmäs 100 eurolla kankaita (mm. valkoista Tiiraa) ja jotain pikkuompeluksia, kuten rintamerkkejä. Tästä kankaasta (jonka nimeä en tosin tiedä) tein Tiia Vanhatapion suunnittelemasta mallista Suuren käsityölehden kaavalla mekon, jossa on kellohihat, laskostettu kaulus silkkinauharusetilla ja kuminauhapoimutus (?) vyötäröllä. Mekon vihreä on yksi lempiväreistäni, ja mallikin onnistui ja sopii vartalolleni yllättävän hyvin. Tuon ompelemisessa selvisin vieläpä aika pitkälle ilman äidin apua, mistä erityisen iloinen. Pitsisukkahousut Gina Tricotista (6,90€).



2. Hellemekko




Ompelin yhdenillantyönä tuollaisen säkkimallisen mekon (kangas ei riittänyt olkaimelliseen), jonka vyötärölle ompelin kuminauhan ja olkaimiksi joustavaa pitsiä. Kangas on Nanson (ostettu sieltä Eurokankaan alennuspäivästä silloin alkukeväästä) ja mukavan pehmeää. Ostin kangasta alun perin vain toppia varten, mutta kotona huomasin, että siitä riittäisi hellemekkoonkin. Pitsiset ballerinat UFF:lta.



3. Kesämekko




Tämäkin on Nanson, ja löysin sen Itäkeskuksen UFF:lta maanantaina kanta-asiakaspäiviltä (osta kaksi, maksa yksi). Maksoin mekosta tarjouksen takia alle kympin, ja se on hyvänkokoinen ja ei varmaan pahemmin käytettykään. Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyvät melko hyvin myös luonnonvalkoiset avokkaat (merkkiä Design Marja-Leena [!]), jotka löysin Lönnrotinkadun kierrätyskeskuksesta parilla eurolla. Kengät ovat juuri kokoani ja ihmeellisen mukavat jalassa, ja ne ovat ainoat korolliset kengät, joilla osaan kävellä edes jotensakin oikein, niin etteivät polvet ole koukussa ja kädet viuhdo sivuilla.



4. Tweedmekko ja vanhanroosanvioletti pussihihapaita




Molemmat löysin maanantaina Fidan jämämyynneistä eurolla. Paita on 100% polyesteria = yäk, mutta pidän sen mallista (erityisesti hihoista ja kauluksesta); mekossa parasta on kynämalli ja olkaimet, jotka eivät mallistaan huolimatta suurenna rintoja tuplakokoisen näköisiksi, paitsi ehkä tuossa kuvassa, mutta siinä lönkötänkin ryhdittömästi. Rannekorut 0,20€ kappale, Fidalta myös, ja melkein samanväriset nappikorvikset 0,50€ UFF:lta. Löysin mekkoon ja paitaan täydellisesti sopivat vanhanroosat sukkahousut Lindexin alennusmyynneistä, mutta en vaihtanut niitä valokuvaa varten.



5. Oranssi vekkihame ja viehkeä valkoinen paita




Vekkihameen ostin Kierrätyskeskuksesta pari viikkoa sitten (0,50€ – varmaan löystyneen vyötärökohdan takia [pujotin vain uudet kuminauhat vyötärölle]). Valkoinen (polyesteri)paita on Fidalta lajittelumyynneistä (1€) – siinä on aivan ihana kaulus, jossa suloiset napit. Vyö on äidin vanha, Marimekon 80-luvulta, ja rannekoru H&M:n Marimekko-mallistosta.



6. Kimonohenkinen timanttimekko




IvanaHelsingin alennusmyynneistä ostin myös tällaista timanttikangasta könttähinnalla ylijäämäpaloina, ja yhdistelin paloista isomman kankaan (mikä oli isojen kuvioiden takia yllättävän vaikeaa), josta ompelin paidan, joka oli niin pitkä, että siitä tulikin mekko. Keskietusauma on tarkoituksella vähän sivussa oikeasta keskikohdasta. Ompelin koristeeksi vielä samalla kankaalla päällystämäni napin, jollaiset ovat myös lapaluiden kohdalla pitämässä selän tamppia kiinni. Takakappaleeseen tampin alle ompelin kuminauhan antamaan mekolle istuvuutta. Ompelin ennen paidan eli mekon valmistumista vyötäröstä ja helmasta myös resorillisen hameen samasta kankaasta, ja vaikka hametta voi aivan hyvin käyttää myös mekon kanssa, olen jo aloittanut hameen pariksi myös lyhyempää samanlaista paitaa samasta kankaasta – kangasta riittää vielä (ja ehkä pariin rintarossiinkin lopuksi). Toisin kuin kuvissa, aion käyttää varmaan mustia pillifarkkujani mekon kanssa ainakin arkena – mekosta tuli sen verran lyhyt, että en usko osaavani käyttää sitä pelkkien sukkahousujen kanssa (legginsien kanssa sen sijaan kyllä, ainakin nyt kesällä).



7. Valkoinen villakangas- & laskoshame




Hameen löysin 50 sentillä (tai korkeintaan eurolla – en muista enää) Kierrätyskeskuksesta, ja kaikessa hankalakäyttöisyydessään (esim. valkoinen väri) siitä on tullut yksi lempihameistani. Käytän sitä mielelläni esimerkiksi tuon Sokoksen alennusmyynneistä joskus pari vuotta sitten ostetun miesten superkestävän ja hyvin muotonsa pesussa säilyttävän Kino-merkkisen kauluspaidan (S-kokoisen) kanssa (olin silloin kyseisellä osastolla töissä, ja bongasin paidan töiden lomassa), sekä itse tekemieni mansikkakorujen kanssa. Kuvassa kaulassani Lentävä mansikka -riipus ja korvissani siivettömät mansikkakorvikset (muun muassa molempia myynnissä myös Pulu-putiikissa!). Vyökin on second handia, UFF:n euron päiviltä muistaakseni.



8. Suoma-takki ja kuviollinen huivi




Löysin tuon ihanan Suoman puuvillaisen ja polkadotvuorillisen syksy- ja kevättakin senkin Kierrätyskeskuksen kesätyhjennyspäiviltä (normaali hinta 5€, alennettuna 2,5€). Sitä ei ole varmaan edes lainkaan käytetty! Ajattelin ommella tai applikoida takin etumukseen vielä jonkin kivan painokuviokangaspalan tai vastaavanlaisen koristeen, joka sopii siniharmaaseen väriin. Huivin löysin Fidalta parillakymmenellä sentillä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

(tulin tännekin stalkkaamaan)

ihania vaatteita! sun täytyy olla kovin hyvä/kärsivällinen second hand shoppaaja, kun mä en melkein koskaan löydä mitä haluaisin käytettynä. tai jos löydän niin se maksaa maltaita!

Lauranna kirjoitti...

Ehkä silmä on vain harjaantunut - esimerkiksi Fidalle satuin vain vähän ennen sulkemisaikaa, joten kahmin nopeasti kaiken minkä ehdin. Ja on niitä kamalasti turhiakin ja huonoja ostoksia tullut tehtyä - niitä en vain esittele täällä :D.

Tiukunen kirjoitti...

Oih, tuota tyttömekkoa.. Upea kangas ja ihana malli. Suorastaan täydellinen! <3

Herttainen kirjoitti...

Siis voi juku mitä löytöjä ja tekeleitä. Tyttömekko on täydellinen, malli ja kuosi on kuin luotu toisilleen, tuo on jopa hienompi kuin mitkään Ivanan mekot! Hellemekko on kans loistava ja miten löysitkin vielä sen Nanson mekon niin halvalla!

Kimonomekko on tosi näyttävä, heititkö hatusta vai oliko sulla jotain kaavoja tai ohjeita?

Oon kuule aikas kade :) Mä rupeen hiihtään sun perässä joka paikassa kun teet niin hyviä löytöjä ;) Onneks ollaan eri kokoa niin ei tule riitaa, paitsi tuunattavista teltoista ;)

Lauranna kirjoitti...

Kiitoksein kaikille! Ja Herttainen: tehdään vain vaikka joka päivä tai ainakin viikko kirppakierroksia. Tiedän pari kirppaa, joita moni ei tiedä ja joista saa VAIKKA MITÄ!