sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Nansoa ja vanhaa roosaa

Minulle syksyn 2008 ehdoton väri on vanha roosa (tai tumma marjapuuro) - parhaimmillaan väri on yhdistettynä mustaan tai harmaaseen. Uudistin äitini useita vuosia sitten minulle ompeleman vanhan roosan värisen villakangasmekkoni vähän särmikkäämmäksi, jotta sitä tulisi käytettyä - olisi nimittäin sääli heittää pois hyvälaatuinen, lämmin ja ihanan värinen mekko pelkästään kyllästymisen takia.

Ompelin mekkoon IvanaHelsingin tilkusta leikkaamani kärpäspainokuvion. Paitsi itse hyönteiskuvio myös siksakommel ja rosoinen reuna tuovat mukavasti kontrastia pehmeälle ja tyttömäisen romanttisen väriselle kankaalle. Kas näin:


(Mekko olisi varmaan vaatinut hieman prässäämistä ainakin kuvista päätellen!) Suunnilleen samanväristä trikookangasta löysin viimeisimmästä Eurokankaan Nanson kankaiden alennusmyynnistä (6€/m). Ostin kangasta reilusti, ja sitä on vielä jäljellä, mutta ehdin ommella siitä jo tällaisen kahdesta kappaleesta kurottavan 80-luvun henkisen lepakkohihallisen mekon:

Mekon ainoat saumat ovat yläkappaleen sivusaumat ja helmassa keskitakasauma. Olka- tai kädentiesaumojakaan ei tarvittu, vaan leikkasin hihat ja etu- ja takakappaleen yhdeksi kappaleeksi. Vyötäröllä on tummanharmaa resori. Mekko ei näytä istuvan kuvissa parhaalla mahdollisella tavalla, mikä johtunee lönköttävästä seisonta-asennosta. Käytössä se näyttää mielestäni oikein hyvältä: kangas laskeutuu loistavasti sekä helmassa että hihoissa. Käytössä mekko on oikein mukava, kuten myös seuraavien kuvien Nanson mallikappalemyynnistä neljälläkympillä (-50%) löytämäni Lempivaate-malliston lycramekko:

Kankaan kuosista ei saa selvää salamavalottomista kuvista, joten otin kuviosta kuvan salamavalolla. Ornamenttimainen kuvio on glitterillä tehostettua harmaata, mekon pohjaväri on tummanharmaa. Mekko laskeutuu ihasti, ja helma on ihanan hulmuavan väljä. Suosin nykyään Nanson trikoovaatteita ja -kankaita, koska en ole löytänyt mistään muualta parempilaatuisia puuvillaelastaani- ja lycrasekoitekankaita; jopa Marimekolla trikoo lörpähtää ensimmäisessä tai toisessa pesussa. Nansolla trikoomekot kestävät ihmeen hyvin jopa konepesun ja linkouksen.

3 kommenttia:

call me zee kirjoitti...

hi hi, kivoja mekkoja! t, z

iitu kirjoitti...

Moikka!
Tykkään kovasti sun tyylistä, taidan alkaa seurata blogiasi.

Aloittelen itsekin blogia samalla aihepiirillä: http://iituv.blogspot.com/
Tervetuloa vierailulle!

aikatherine kirjoitti...

vanha roosa on kaunis ja harmooninen väri.. harmaa on ankea, mutta se sopii rosaan, pidän väreistä .. musta´valkoinen on tietysti hieno valokuvissa, mutta kotona se ei olisi kiva minulla.. kaipaan lämpimiä värejä..tulta ja kultaa, kesän vihreää ja meren sinistä.... keittiöni on paloauton punaisin ala kaapin ovin piristetty, pidän siitä valkoiset yläkaapitkin ovat raikkaamman näköisiä punaisen yläpuolella.. ja olkkarissa on pääty seinä tummaroosa kulta juovalla, sopii hyvin hunajan väriseen vanhaan sohvaani, joka kaipaa kyllä uusintaa.. uusi kangas päälle.. se ei ole ihan helppo, koska huppumalli ei käy.. puukehyksiä en halua peittää..